Devan

Cantilevered Contemplation Platform Is a Meditative Treehouse

by , 12/15/10
filed under: Architecture, Treehouses

treehouse, cantilevered contemplation platform, tree house, green design, eco design, sustainable design, eco architecture, green architecture, Devan Anthony

Hidden in the hills of Portland, Oregon, artist Devan Anthony recently completed construction of this modern treehouse that he calls a ‘Cantilevered Contemplation Platform.’ Sited on a steep hillside overlooking a small wooded valley, the meditation perch sits 25′ up a stout Douglas Fir tree. The platform is designed to connect the viewer with the beauty and fragility of life, and therefore has no railing, just a low grab bar on each side of the deck.

READ MORE >

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. Holcim Awards December 16, 2010 at 4:04 pm

    A wonderful design.

  2. jill December 15, 2010 at 6:48 pm

    This is really beautiful

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home