https://vimeo.com/120699304

The city limits excavation on steep, vegetated lots, so the architects had to find a solution to create a large home on a small piece of land. The solution was to create a smaller base volume with a large, cantilevered volume on top that extends almost 30 feet over the driveway. Not only does this allow for a more square footage in the home, but it minimizes the impact on the land.

Related: Prefabulous Cloverdale Home in Sonoma Valley Built in Just 4 Months

To reduce energy usage, the home has LED lighting and the smart home is controlled by built-in iPads on each floor of the residence. To take advantage of the views, the structure has large windows and an open floorpan that maximizes the downtown Seattle vistas. Both the top and bottom levels of the home have large patios facing the city and the rooftop patio features a welcoming fire pit.

+ Chris Pardo Design: Elemental Architecture

Via Design Milk