Tannay Bridge House, Christian von Düring, Switzerland, tiimber cladding, green architecture, family home, Geneva, open-plan layout, natural light, suburban house

The house is located in Tannay, a small town near Geneva, Switzerland. With its cantilevering upper storey, which houses bedrooms, the building makes most of the narrow suburban plot and creates a space that can be used by the family for any type of outdoor activities. One of the balconies protrudes over a terrace and offers views of the surrounding greenery. The structural strength is ensured through the use of timber trusses that extend along the entire upper volume. The ground floor houses a large living room, dining area and kitchen, which open up toward the garden and provide an optimal level of privacy.

Related: Rammed-earth attached houses in Geneva stay cool without excess energy use

Tannay Bridge House, Christian von Düring, Switzerland, tiimber cladding, green architecture, family home, Geneva, open-plan layout, natural light, suburban house

“Because the south-facing part of the site is exposed to the road, I wanted to compensate for that by creating another outside space at the back that is used differently to the front garden,” explains von Düring.

Tannay Bridge House, Christian von Düring, Switzerland, tiimber cladding, green architecture, family home, Geneva, open-plan layout, natural light, suburban house

The main entrance positioned underneath the bridging structure leads to a suspended wooden staircase that connects the ground floor to the bedrooms. This visually porous element dominates the space and provides views of the kitchen, dining area and living room. The ribbon windows and larch battens enveloping the upper volume accentuate its horizontality and make it appear as light as possible.

+ Christian von Düring

Via Dezeen

Photos by Thomas Jantscher