Gallery: Carl Turner’s London Slip House Showcases Seductively Sustaina...

 
Positioned delicately among a row of traditional Victorian houses, Turner's "Slip House" is both understated and bold.

Positioned delicately among a row of traditional Victorian houses, Turner’s “Slip House” is both understated and bold. The first thing one notices about the three-story residence is its staggered upper floors that cantilever towards the street. “We set out with a simple sculptural form of three cantilevered, or slipped, boxes,” Turner told Dezeen. “The upper box houses our living space, the middle box houses sleeping and bathing, and the ground box is given over to a multi-purpose space, currently housing our studio.”

The Slip House is built in the garden of a derelict house. In addition to the front gate and lower floors, the translucent glass panels extend up to form a barrier around the rooftop terrace and a set of photovoltaic solar panels that generate electricity. The house also features a wildflower roof above the ground floor, a rain water harvesting system and  ‘energy piles’ that use a solar-assisted ground source heat pump integrated into the pile foundations.

Turner hopes that the Slip House can serve as a design incubator, a prototype of the way brownfield development can provide solutions for dense, flexible, urban living.

+Carl Turner Architects

via Dezeen

All photographs by Tim Crocker

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >