Maria Jose Trejos, costa rica, casa incubo, shipping containers, reusable building material, containers, reused containers, modular housing, green home, green architecture

The house was constructed to highlight the existing cedar tree: it was built in such a way that the tree can be visible from any point of the house. The layout also responds to the local weather conditions and features a central two-story module that acts as a cross-ventilation lung and creates 95 square meters of additional space, significantly reducing the building materials needed. At the same time, one of the second-story containers can shift lightly to one side to create exterior spaces with the use of a terrace and vestibule, with a secondary access on the façade.

Related: Rhino Cubed’s Zulu Queen Micro Container Home is a Living Sculpture

The first floor houses the workspace and social area, while bedrooms and other private spaces are located on the second level. An exterior walkway leads to the stairs that connect with the third floor terrace and the open living loft.

+ Maria Jose Trejos

Via Contemporist