ZHUBO DESIGN, Shenye TaiRan Building, green roof, office building, Shenzhen, courtyard, green architecture, stone facade, aluminium

The Shenye TaiRan Building was designed as a continuous volume extruded to different heights, depending on the context, optimal sun exposure and level of protection from the bustling city streets. At its heart is a large courtyard which also serves as the main entrance to the underground parking garage. This space, featuring a reflective pool, provides users with a direct access to the offices, replacing the typical dark route from subterranean spaces.

Related: Stunning Green Roofed Apartment Building Rises in Amsterdam

ZHUBO DESIGN, Shenye TaiRan Building, green roof, office building, Shenzhen, courtyard, green architecture, stone facade, aluminium

One of the most impressive features is the planted stepped roof, composed of stacked units which form balconies and minimizes cooling loads. It comprises lush gardens, wooden terraces and seating areas. The exterior cladding materials, predominantly light stone, reflect sun rays, while the inner balcony facade features dark grey aluminum.

+ ZHUBO DESIGN

Via Archdaily