Furumori Koichi Architectural Design Studio, Furumori Koichi, japanese architects, wooden columns, wood architecture, temple, timber, timber architecture, extension, glass facade, glass roof, natural lighting, passive sustainability, passive cooling, ventilation

Located in Japan’s Fukuoka prefecture, the complex received a 335-square-meter addition. The Myoenji Columbarium is a reinforced concrete extension topped with a glass roof that allows natural light to penetrate the interior, which has a minimalist aesthetic thanks to a timber latticework the architects designed. Wooden columns, each 25-centimeters in diameter, go through the latticework all the way to the glass rooftop, supported by a steel framework. Inset into six-meter-high exposed concrete walls are niches used for storing urns containing cremated ashes.

Related: Zig-Zagging Constellations Bar Rocks Urban Rehabilitation in Liverpool’s Arts District

The building was designed to eliminate the use of electricity. Air vents distributed around the square roof, along with glass panels, create a comfortable environment that also makes artificial lighting and additional ventilation redundant.

+ Furumori Koichi Architectural Design Studio

Via Dezeen