Gallery: Century-old Townhouse in Germany Renovated into Modern Daylit ...

 
The interior spaces are bathed in sunlight.

The red sandstone mansion was redesigned to achieve an elegance of simple geometric forms and minimalist design. While keeping the overall shape of the building, the architects have covered it with a flat roof and introduced new organization and contemporary materials to the interior. Entering the house through a large porch, one is introduced to a spacious vestibule area that was once a dark hall. The 144 square meter ground floor provides excellent views of the garden and amplifies the connection to the exterior.

The focus of the living space is a 4×4.5m multi-functional cube upholstered with a cream-colored fabric. It features a built-in fireplace, hidden workspace and bookshelves, along with a large pantry facing the kitchen. Besides determining the overall mood of the space, the cube also has an important role in the acoustic performance of the building. Right next to the cube is a multi-functional structure that incorporates a large sofa – a contemporary reading of the traditional living room cabinet. Soft-edged furniture and materials are complimented with stripped wooden floors, adding to the coziness of the space.

The basement area went through a dramatic change. The entire floor, which used to house a 180 square meter swimming pool, a bar and a sauna, was divided into a cold cellar and a living space that has direct contact with the garden. The original Bisazza mosaic wall found in the pool area was kept as a historical reference and a gorgeous decorative element.

+ Radius Ingenieure

Via WohnDesignTrend

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >