Estudio Valdés Arquitectos, Barn House, architecture, Barn House Chile, chilean architecture, barn house renovation, recycled building materials, sustainable design, green design, repurposed barn materials, Lago Ranco barn house,

The 2,067-square-foot summer home located in Chile’s Los Ríos region is rustic, but sophisticated in all of its repurposed glory – from the exposed wooden beams to floor-to-ceiling-windows that offer incredible views of the surrounding forest.

Related: Nicolas Tye Architects Create A Modern and Eco-Friendly Studio On The Ruins Of An Old Barn

Estudio Valdés Arquitectos, Barn House, architecture, Barn House Chile, chilean architecture, barn house renovation, recycled building materials, sustainable design, green design, repurposed barn materials, Lago Ranco barn house,

The open elongated floor plan with optimal natural lighting provides a lot of space for common areas. The combination living and dining rooms make for great gathering spaces as does the covered terrace at the front of the home. The bedrooms, bathrooms, kitchen and service areas are all located in the back corner of the home to make the most use out of the expansive area at the front of the home.

Estudio Valdés Arquitectos, Barn House, architecture, Barn House Chile, chilean architecture, barn house renovation, recycled building materials, sustainable design, green design, repurposed barn materials, Lago Ranco barn house,

Focusing on providing a spacious common area was an important feature of the design from the beginning. According to the architects, “The common area is completely transparent, formed by the sequence of ribs of trusses and pillars at sight and closed with thermo panel glass. The bedrooms and service area make up an opaque volume, sheltered under the roof of the shed, all coated with recycled wood.”

+ Estudio Valdés Arquitectos

Via Freshome

Photography by Felipe Díaz Contardo