Chiltern House, Chiltern Drive, Singapore, WOW Architects | Warner Wong Design, concrete, raw timber, swimming pool, family house, green architecture, sustainable building

The house features woven steel reinforcement and raw timber formwork combined with concrete walls, creating deep spaces and extensive windows. A large swimming pool dominates the rear garden, while the large windows provide a direct connection to the landscape.

Related: World’s Largest Vertical Garden Sets Guinness Record at Singapore’s Tree House

The spaces were designed to provide optimal levels of privacy for each family member, while spacious common spaces allow them to come together. The expansive kitchen island that extends across the tall and grand kitchen runs parallel to a broad view of the rear garden and makes the kitchen a bright and pleasant room. The square geometry of the house combines deep and large spaces and connections that stretch across its length.

+ WOW Architects | Warner Wong Design

Photos by Aaron Pocock