Gallery: Christopher Polly Carves Vaulted Ceilings and Light Wells into...

 
A wide open-plan living area spills out into the garden

Expanding the Cosgriff House in Annandale without undue environmental impact was a driving force behind this green renovation, which is why Christopher Polly Architect did everything possible to “embed changes within the existing footprint.” The new ground floor boasts a bathroom, bedroom and study and a large open plan living area reached by a staircase that doubles as a storage unit bursts into the garden.

In order to optimize interior comfort and expand views of the sky and trees, the design team carved light wells and vaulted ceilings into the original roof. Large glazed windows are carefully arranged to bring even more daylighting inside, and louvered shutters allow the residents to control solar gain and privacy. Ceiling fans and an exhaust system circulate cool air and evacuate trapped heat making this delightful home comfortable even during the hottest summers.

+ Christopher Polly Architect

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >