bicycle parking, University of Copenhagen, Copenhagen, COBE, KUA University Square, Amager Fælled, bicycle parking hills, bicycle friendly design, public square, urban square,

Located between the Amager Fælled nature reserve and KUA’s newly built university buildings, the planned 20,000-square-meter square will serve as a threshold and transitional zone between the two different landscape types. The architects describe the hybrid park/square design as an “urban carpet” with rounded landscaped mounds, the shapes of which are mimicked by three bicycle parking hills. There are three openings to each bicycle parking hill. These multifunctional hardscape “hills” consist of 2,070 parking spaces both overtop and underneath, and are built with amphitheater-like seating to allow for classroom and event use.

Related: Gulskogen Bicycle Hotel Stashes Over a Hundred Bikes Behind an Intricate Filigree Facade

The heart of the new campus is located at the space framed by the three bicycle parking hills and will serve as a central meeting space. “The new KUA University Square will be a well-functioning campus square, offering a vast variety of urban spaces, highly accessible for all users,” write the architects. The project is slated for completion in 2017.

+ COBE Architects

Via World Architecture