Visitors of the new west coast headquarters of global powerhouse Canvas Worldwide are treated to a surprising mix of colorful spaces that reflect the company’s dedication to creating original and inspiring work. The journey into the interior of the new building, designed by architecture firm A + I, starts with an unexpected reception area and leads through a sequence of vibrant glass-enclosed spaces that change color depending on the light.


Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

The architects designed the building for Canvas Worldwide, a joint venture between Horizon Media and global creative powerhouse INNOCEAN Worldwide. Located in Silicon Beach, Los Angeles, the new headquarters joins several tech giants and brands, including Google, Snapchat YouTube, BuzzFeed, Facebook, AOL and Hulu, who chose this location to built their offices.

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Related: South African office building was designed to keep its occupants healthy

The reception area is defined by three floating venetian plaster planes tilted at different angles. This space forces visitors to pause and prepare to discover the interior of the building without preconceptions. From here, visitors are led into the heart of the project: “a multi-purpose social, meeting and event space. This double-height space features vertical slab cuts that create interesting visual angles. One of the most important features is the dichroic glass that changes color depending on lighting conditions.

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Related: LEED Platinum-certified New Balance World Headquarters raises the bar for indoor environmental quality

“We put a lot of thought into the relationship between our architecture, culture, technology, and collaboration,“ and the result is a design that enables collaborative thinking amongst our employees,” said Paul Woolmington, CEO of Canvas Worldwide, about the project. “We have great people with a clear vision and purpose; and providing them with this incredible space will further promote unrestrictive creative thinking.”

+ A+I

Photos by Michael Wells

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior

Canvas Worldwide headquarters, Silicon Beach, green headquarters, dichroic glass, Canvas Worldwide, Architecture Plus Information, natural light, flexible spaces, meeting spaces, green architecture, green interior