Tense Architecture Network, concrete home, residence in Megara, Greece, Greek architects, courtyard, concrete house, glass facade, open-plan living room, olive grove, green architecture

The house has two blocks that follow the gentle incline of the site and taper out toward a mountain range on the northern side. A courtyard separates the living spaces and sleeping areas, while the larger part of the home that contains the living and dining rooms features views of the mountain. The kitchen and dining areas are connected with a strip of light running above the furniture. The dining table is suspended from the ceiling by a metallic flue.

Tense Architecture Network, concrete home, residence in Megara, Greece, Greek architects, courtyard, concrete house, glass facade, open-plan living room, olive grove, green architecture

Huge glass surfaces open onto protected garden areas and create a beautiful light effect at night, emanating a soft glow which illuminates the surrounding olive grove. The rugged quality of the concrete is juxtaposed with the lightness of the glass and fits perfectly into the landscape.

+ Tense Architecture Network

Via Dezeen

Photos by Petros Perakis