MU Architects_The Giants of Bigwin

Although hardly noticeable, the structures are entirely prefabricated and can be assembled on site, reducing the construction’s ecological footprint. Additionally, the structures are set on pillars to protect and preserve the landscape as much as possible, minimizing the environmental impact while also allowing for location adaptability to varying terrain conditions.

Related: Teepee-Inspired Home Office ‘Nooks’ Double as a Personal Raft

The base skeleton is made of wooden composite materials, steel anchors and covered with a system of glass and insulation panels. On the exterior, copper strips, which will oxidate over time, cover the facade, blending in nicely with the surrounding natural environment.

The angular shape and tee-pee-esque stature allows for a unique living space on the interior, with optimal natural light flooding the entire home. The structures have two floors, the bottom level contains the kitchen and dining area and an open living area. A large spiral staircase connects the bottom floor with the mezzanine master bedroom and bath. A smaller bedroom and bath are located on the second floor, which is equipped with a vaulted ceiling that offers stunning views of the surrounding landscape.

As planned by the architects, the design is also quite flexible in terms of space and personal tastes. Owners could add an extra bedroom or office space as well as a garage. Alternatively, one bedroom units would also be available for those looking to downsize.

+ MU Architects