Corten steel, OKE, cultura house, Ortuella, aq4 arquitectura, Otxartaga Square, corten, cultural building, spain, vizcaya, mountain-like building

aq4 arquitectura designed OKE to engage its immediate environment through views and circulation. The building is set perpendicular to the main street so that its eye-catching form and facade can be seen from a distance. The architects also carved out a new pedestrian pathway to connect OKE to both the main street and the adjacent Otxartaga Square, the most significant public space in the area.

Related: Rugged Corten Steel Clads Minimalist ‘House for a Photographer’ in South Wales

The mountain-like building’s jagged volumes were designed to match the topography of the area, which rises abruptly from street-level to the public square. A ramped concrete structure mitigates that slope change. Inside, the architects created multi-purpose spaces that can accommodate a variety of needs. Long vertical band-like windows open the building up to views and daylight.

+ aq4 arquitectura

Via ArchDaily

Images via aq4 arquitectura