This sustainable holiday home, designed by m u r m u u r architecten, is nestled within a hilly landscape of the Flemish Ardennes in Belgium. Partially concealed by a grassy hill, the house, named Buikberglos, is built entirely using cross-laminated timber covered with clay panels and light green tiles.


Buikberglos, m u r m u u r architecten, cross-laminated timber, holiday home, Belgium, green architecture, clay panels, natural light, bay windows

The house was carefully placed in between existing mature trees in the old garden, with facade openings placed at places that offer best views of the surroundings. The architects built the house in CLT-panels and clad the façade in black clay paneling above a light green tiled skirting board.

Buikberglos, m u r m u u r architecten, cross-laminated timber, holiday home, Belgium, green architecture, clay panels, natural light, bay windows

Related: Fun chalkboard-covered passive house explores public/private space in Belgium

The roof line follows the outline of the terrain and looks as if the house has been shifted in the relief of the site. This opened sight lines in the living area where bay windows offer views of the landscape.

+ m u r m u u r architecten

Via Architizer

Photos by Dennis De Smet