Gallery: Daisen Residency: A Cluster of White Rooms Tucked Away in a De...

 
The home is lifted off the ground to protect against snowdrift in winter and heat and moisture retention in summer

Virtually none of the cherry and pine trees on the site were disturbed in the construction of this gorgeous Japanese home. But that took some doing. The design team had to structure each block of the house differently, each with its own pitched roof even, to correspond with their particularly placing among the cluster. Natural light and passive design were also taken into consideration.

The home is lifted off the ground to prevent snowdrift in winter and moisture or heat retention during summer months. Large windows throughout make the distinction between indoors and outdoors virtually indistinguishable, and the interior matches the forest with its use of natural materials such as wood flooring. A shining example of architecture that coexists with nature, the Daisen Residency allows the forest to flourish as if the house weren’t even there.

+ Keisuke Kawaguchi and K2 Design

Via Dezeen

Photos by Koji Fujii

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >