House in Ghent, extension, Atelier Vens Vanbelle, timber construction, ceiling patterns, hexagonal tiles, skylights, glass walls, natural light, atrium, green interior

The couple living in the house wanted a new kitchen, a new bathroom and a more spacious, daylit home. In order to provide more natural lighting, the architects designed the extension with three rectangular skylights and a glass wall. The kitchen floor is covered in hexagonal tiles that reflect the geometric timber patterns formed on the ceiling and the hexagonal brown paving stone embedded in the lawn. The atrium, which cuts through the ceiling of the lounge, frames views of the ground floor.

Related: Atelier Vens Vanbelle Makes a Copper-Clad Addition to a Traditional Belgian Farmhouse

House in Ghent, extension, Atelier Vens Vanbelle, timber construction, ceiling patterns, hexagonal tiles, skylights, glass walls, natural light, atrium, green interior

“Instead of building a kitchen, a space that evokes the feeling of an autumn stroll was designed,” said the architects. “The light falls through a series of skylights subtly through the fin structure of the ceiling, the floor appears to be covered with leaves, and tree trunks make the hike through this space adventurous.”

+ Atelier Vens Vanbelle

Photos by Atelier Vens Vanbelle