IDIN Architects, thailand architecture, bangkok home renovation, thai house renovation, bangkok architecture, home renovation, commercial building renovation, repurposed building design, architecture, urban design, green design, urban renovation

The renovation project began with a hollow, decrepit skeleton frame of two former commercial buildings. Using the existing framework and not much else, the architects were able to create a beautifully contemporary home with separate living quarters accessed by an elevator at the back of the building. Each family unit has two floors with ample living space, bedrooms and a kitchen. The top level is the community area, with an open-concept living space and dining room for the entire family.

Related: Naturally Ventilated YAK01 Home Keeps its Cool in Thailand’s Tropical Heat

Although the structure is located in bustling Bangkok, the home is quite serene, with large floor-to-ceiling windows that provide optimal natural light throughout. Additionally, a tall ficus tree rises through the core of the home, giving the contemporary interior a touch of nature.

+ IDIN Architects

Via Contemporist

Photography by Spaceshift