Natural History Museum of Denmark, Jaja Architects, Kengo Kuma, Erik Møller Arkitekter, green roof, botanical garden, museum design, architecture competition proposal, Denmark architecture

The Natural History Museum of Denmark has one of the world’s largest collections documenting the planet’s natural history. In order to make it more accessible to the public, the architects decided to integrate the museum space within the landscape, rendering the collection partially visible from the exterior. These glimpses of giant skeletons and other wonders from our planet’s history deliberately invoke the curiosity of passers-by.

Filled with soft natural light, the project combines the museum experience and the garden by establishing several spaces where cityscape, vegetation and exhibition spaces converge. The collection is therefore brought outside the museum space and into the garden, where the natural historical journey begins.

+ New Museum Natural History Museum of Denmark

Via WorldArchitectureNews