Casa Forest, Switzerland, forest residence, Basel, Daluz Gonzalez Architekten, green architecture, double-height space, natural light

The house features a double-height central space that connects the ground floor dining area and kitchen with a lounge located on the upper floor. Two bedrooms and bathrooms are located next to the living spaces on the ground and first floor, while the auxiliary spaces occupy the basement. The crystalline form of the house allowed the architects to make the most of the plot and create windows that blend the interior and exterior into an immersive environment dominated by nature.

Casa Forest, Switzerland, forest residence, Basel, Daluz Gonzalez Architekten, green architecture, double-height space, natural light

Related: HHF Architects’ House D Floats Upon a Daylit Glass Volume in Switzerland

“Breathtaking views into the dense, deep-green foliage in the summer and the leafless and airy branch structure in the winter were a decisive factor in calibrating the daylight and arranging the spaces in this home,” said Juan González and Rubén Daluz, principals of Daluz Gonzalez Architekten.

+ Daluz Gonzalez Architekten

Via Dezeen

Photos by Alexandra Kreja and Philippe Wiget