Paterson 3, Singapore, AR43 Architects, Singapore, residential architecture, timber cladding, glass facade, courtyard, green wall, natural light

The building is located within a walking distance to a large boulevard, which encompasses Singapore’s retail and entertainment hub. It features two corner terrace units, the architecture of which blurs the line between the interior and exterior space. Timber cladding, panoramic glass surfaces and metal elements create a dynamic facade dominated by defined lines.

Paterson 3, Singapore, AR43 Architects, Singapore, residential architecture, timber cladding, glass facade, courtyard, green wall, natural light

Related: Singapore’s solar-powered Sky Terrace residential towers combine all the best of green living

The courtyard is sheltered by a large overhang which also allows natural light to reach the playful outdoor space designed to feature a diversity of elements: stepping stones, bridge-connections and green patches and a green wall that runs along the party wall.

+ AR43 Architects

Via Architizer

Photos by albert Lim K S Photographer