reclaimed materials, extension, green renovation, London, vegetarian cottage, cottage, victorian house, Cousins & Cousins, UK architects, London architecture, glass facade, brick house

Called the Vegetarian Cottage, the house is thought to stand on the site of the London branch of the Vegetarian Society founded in the mid 19th century. The house is inhabited by a family of six who had outgrown their four bedroom home and decided to alter their existing property. They commissioned Cousins&Cousins to add a second floor and reorganize the ground floor by combining the kitchen and dining areas into a single open-plan space.

Related: Stunning Victorian Renovation Showcases Decades of SF History

The new dining room area boasts a new modern window facing the garden, while reclaimed brickwork from the former living room wall was used to blend together the old and the new structures. Part of it was removed from the corner of the dining room extension in order to fit the new corner window, framed with slim black metal surrounds. The result? The perfect hybrid of old and new.

+ Cousins&Cousins

Via Dezeen

Photos by Jack Hobhouse