Gallery: Ecole Maternelle is the First School to Comply With the Paris ...

 
Children play in the recessed windows, which, it turns out, are really great hidey holes!

Despite numerous solar screens that block excess heat gain, the deep façade facilitates both natural lighting and ventilation, as well as double flux in winter. The building has bay, alcove and concave windows, which double as skylights and house the building’s treatment machinery and vent chimneys. All of this results in impressive energy efficiency.

The multiform strawberry-colored elements give the school its distinctive identity, while the anodized aluminum cladding changes color depending on each person’s vantage point, the color of the sky and the surrounding buildings. Inside the environment is calm and protective, and the children use the deep windows as play areas and little hidey holes.

+ Eva Samuel Architects and Associates

all images © Gaston Bergeret

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?