EFFEKT, Livsrum, cancer counseling center, hospital building, denmark, danish architecture, cancer center architecture, wellness buildings, fiber-cement boards, courtyards

When beginning the design process, EFFEKT started with the question, “How can we create spaces that accommodate all aspects of life with cancer?” The architects chose to create a place that felt more like a home than an institution to breed familiarity and comfort. To promote a sense of human scale and variation, the architects divided the center’s programming into seven house-shaped buildings arranged to enclose the green courtyards. All rooms face the two central courtyards.

Related: C.F. Møller Future-Proofs Greenland’s Dronning Ingrids Hospital With Striking Renovation

Since the center accommodates patients of different ages and needs, the architects designed each space in the structure individually according to function. Together, the interconnecting spaces form a coherent sequence of spaces, including a library, kitchen, living rooms, shops, and wellness facilities. Each building is clad in white fiber-cement boards and punctuated by glazed openings that let in natural light.

+ EFFEKT

Via ArchDaily

Images via EFFEKT