Gallery: Elding Oscarson’s Trompe L’Oeil Illusions Add Depth to a Strik...

 
Elding Oscarson plays tricks in order to maximize space for No Picnic's new studio in Stockholm.

While the interior may seem understated, turning crumbling but cherished buildings into a contemporary workshop was no easy feat. The designers stripped down the former stable to reveal its gaping interior and applied an acoustical treatment to the wall, but the former training hall for troops included a mezzanine that the attending antiquarian insisted should stay. Luckily that was a good thing.

Elding Oscarson was able to work around these constraints by creating a thin, reflecting aluminum mirror that aggrandizes the room and creates more privacy for the customer area. Large windows invite plenty of daylight into the studio, reducing energy consumption. Otherwise, the renovation is defined by a certain chic simplicity that we like a lot.

+ Elding Oscarson

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?