LED lighting, glass pavilion, pavilion, Barkow Leibinger, Berlin, American Academy in Berlin, Fellow Pavilion, angular roof, i beams, picturesque landscape,

Barkow Leibinger designed the Fellow Pavilion to sit lightly on the land so as to preserve the picturesque, late 19th century landscape. Built to replace a disused bathhouse, the steel and glass structure is topped by a folded roof of steel beams that alludes to the gable roof shape of the site’s historic villa. Four I-beam columns that double as rainwater drains support the angular roof.

Related: Barkow Leibinger’s Amazing ‘Loom-Hyperbolic’ Art Installation is Made from Local, Natural Materials

The transparent pavilion is outfitted with glass sliding doors on all four sides, which open up to six 75-square-foot study spaces, a larger group study area, and a kitchen space. The glazed facade sits above a raised oak and steel platform that creates a continuous porch around the pavilion. LED lighting is installed at the top of the study space dividing walls.

+ Barkow Leibinger

Via Dezeen

Images via Barkow Leibinger