Geoffrey Chaucer, Paleys upon Pilers, timber, 2012, London, Olympic Games, green design, sustainable design, literature, eco-design, temporary design, Studio Weave

The celebrated literary genius lived in a room above Aldgate between 1374 and 1386, where he dreamed about and illustrated extraordinary buildings of Gaudi-esque scale and form made with bizarre materials. Commissioned by the Worshipful Company of Chartered Architects as a contribution to the upcoming Olympic Games, the young design firm perched the latticed pavilion on stilts decorated with images from Chaucer’s manuscripts.

The striking temporary pavilion, which – to us – is reminiscent of grand Thai temples, officially opened yesterday to coincide with the start of the Olympics. It will remain there throughout the summer, so be sure to take a peak if you have the chance.

+ Studio Weave

images courtesy of Studio Weave