Antony Gibbon, Inhabit, Treehouses, sustainable, cedar cladding, daylighting, Embryo

“The Embryo derives its name from the early stages of development in nature and how we need to re address the way we live in today’s society that is more ecological and simpler way of living than consuming our earth’s resources,” explains Gibbon. “We are more and more being disconnected from our natural surroundings and the embryo is part of a series of designs to try and reunite and reconnect us back to the elements and how we interact with nature, whilst using materials resourcefully.”

The entrance to The Embryo is similar to its predecessors. A hatch door leads up to the first floor, where a spiral staircase wraps the internal walls of the cylinder and connects the first to the second floor. The floor area is maximized by pushing this spiral stair to the outer portion of the interior space. The treehouse can sleep eight people comfortably. Long rectilinear windows help to bring in great natural daylighting into the space. Because of the shape and configuration of the treehouse the door and windows can be arranged depending on the site conditions presented by each individual treehouse.

+ Antony Gibbon Designs

Images provided by Antony Gibbon Designs