Pordenone, Italy is primarily a stretch of sprawling countryside, but a series of commercial warehouses to the east have given way to an unsightly effect on the lush land. ‘Emotioning Topography’, a proposal by Disguincio & Co., hopes to “re-territorialize” these spaces by renovating their facades and integrating a parking solution that melds with the surrounding environment. Through the staging of a new landscape, the designers attempt to absorb the character of the surrounding fields with a green canopy that can also harnesses the sun’s energy for use inside.

Emotioning Topography, Solar Parking Canopy, green parking structures, solar parking structures, solar powere parking structure, biomimicry, green architecture, disguincio & co

A light modular structure supports a semi-transparent protective high-tech fabric covered with 30,000 flexible blades over 4,000 square meters parking area. In the summer season, the system offers a delightful diffused shadow in different layers. The rubber blades are moved by the wind to create a visible and emotional landscape reminiscent of an evergreen grass field. The blades are part of a photovoltaic system and covered by a soft and flexible membrane equipped with small semi-spherical silicon spheres for solar energy capture.

+ Disguincio & Co.

Renderings: Telegram 71