Villa Buresø, Denmark, Danish architecture, pine-clad architecture, Douglas pine, Slangerup, Mette Lange Architects, geothermal energy, annex, energy efficient architecture, skylights, lakeside architecture, floor to ceiling windows,

The Villa Buresø covers an area of 2,561 square feet and is positioned on the south bank of a slope. Although the home’s north facade is largely glazed, the south facade is mostly closed save for a few glazed walls in the kitchen and living room that allow uninterrupted views through the house. The large windows also help to frame views of the surrounding trees. Skylights laid atop the roof offer views of the sky and tree canopy, while bringing in natural light.

Related: Beautifully Renovated American Ranch Home Heats Up With Clean Geothermal Energy

In contrast to the building’s horizontal and flat profile, the handsomely stained Douglas pine planks that clad the facade are vertically oriented. A large wooden deck also wraps around the building and connects the 2,238-square-foot main house with the 323-square-foot annex. The house is heated with geothermal energy to minimize its energy consumption, but also comes with two wood-burning stoves.

+ Mette Lange Architects

Via ArchDaily

Images via Mette Lange Architects