Outhouse, green roof, England, artist's studio, light wells, Loyn & Co Architects , green architecture, concrete pavilion

The house is organized so that the studio and working spaces are separated from the living area, taking up the uphill side of the building. Its main circulation route runs perpendicular to the site slope, with a beautifully designed modernist entrance flanked by a concrete pavilion. A simple open stairwell runs through the rectangular puncture in the roof surface.

Related: Old horse stable transformed into a chic art studio and guesthouse

Outhouse, green roof, England, artist's studio, light wells, Loyn & Co Architects , green architecture, concrete pavilion

Since the clients, both artists, wanted a live-work arrangement for their home, the architects decided to apply the inside-outside concept to their design. They also used the footprint of the existing buildings as guiding principles, resulting in gentle continuity with the landscape.

+ Loyn & Co Architects

Photos by Charles Hosea