Evans House, Evans home Argentina, Andes, Andes mountains, a4estudio, a4estudio Evans, nature inspired home, green design, locally sourced materials, steel exterior, green architecture, architecture

According to the architects, “The project is a prism that sits on a basement. The natural landscape of Uco`s Valley, framed by the Andes, gets culturalized with the vineyards plots. It is extensive. It invites us to contemplate, to breathe … to stay …” Because the area is exceptionally beautiful, they wanted to create something that was a part of the landscape and not something imposed on it.

Related: A brick wall perimeter gives Esse House privacy on the grounds of an Italian vineyard

Evans House, Evans home Argentina, Andes, Andes mountains, a4estudio, a4estudio Evans, nature inspired home, green design, locally sourced materials, steel exterior, green architecture, architecture

To accomplish this, the architects took inspiration from a hollowed-out log laying on its side. The home has picturesque views out of the west and east sides of the home, and is more sheltered and enclosed on the elongated north and south sides. The building is covered in a weathered metal to allow it to blend into the landscape, while the interior is coated in natural wood. The basement pays homage to the local landscape with locally-sourced river stone.

Evans House, Evans home Argentina, Andes, Andes mountains, a4estudio, a4estudio Evans, nature inspired home, green design, locally sourced materials, steel exterior, green architecture, architecture

The resulting design is one that places the viewer in the perfect position to witness the astounding views, while feeling like they are a part of the landscape.

+ a4estudio

Via Arch Daily