The House for Contemporary Art in Japan, firm Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S, minimalist design, Japan, natural ventilation, courtyard, art, green architecture, traditional architecture, Kyoto

The architects collaborated with the owner to determine the proportion of each room in accordance with the art collection to be displayed. Even the height of the living room ceiling is based on the optimal wall size for a painting measuring over 1.5 x 1 meters. In addition to the artwork, the client wanted to display his collection of old jazz records.

Related: U-shaped weekend home in Belgium boasts a bare-bones Japanese aesthetic

The House for Contemporary Art in Japan, firm Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S, minimalist design, Japan, natural ventilation, courtyard, art, green architecture, traditional architecture, Kyoto

Since the house is located in a region dominated by harsh, snowy climate, the architects needed to address the issue of snowfall. They ultimately opted for a flat roof without a parapet which would stay snow-free thanks to strong winds. In order to enable natural ventilation, the team looked to traditional methods used in designing old Kyoto townhouses and introduced two garden areas on two opposite sides that would have different temperatures.

+ Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S

Via v2com

Photos by Hiroshi UEDA