Zhuhai National Park, park gateway, China, bamboo, bamboo structure, Bamboo Sea, West-line studio, green architecture, concrete, glass roof, humidity

The park gateway is located in Zhuhai National Park in Guizhou province, South-West China. Hidden among the Bamboo Sea, the gate plays with the elements to create an iconic park entrance. Its support system is made of concrete and bamboo hung from the glass roof that protects the bamboo from rain.

Related: Studio Mumbai unveils handmade pavilion crafted from seven kilometers of bamboo

Zhuhai National Park, park gateway, China, bamboo, bamboo structure, Bamboo Sea, West-line studio, green architecture, concrete, glass roof, humidity

In order to mitigate the effects of high humidity and temperature fluctuations on the material, the architects steam-treated the bamboo to take out its natural oil and prevent decay. The team has also built a water pond directly under the gate to facilitate the creation of fog which envelops the structure, giving it an otherworldly appearance.

Via Archdaily

Photos by Jingsong Xie, Martina Muratori, Haobo Wei