Facebook, Facebook Menlo Park headquarters, Facebook headquarters, LEED certified architecture, Frank Gehry, Frank Gehry Facebook, green roof, MPK 20, MPK 20 green roof, Facebook green roof,

Elevated on stilts above the parking garage, the long MPK 20 building is topped by a nine-acre landscaped roof that’s invited comparisons to New York’s High Line. The headquarters’ understated design tries to keep a low profile despite its massive size and was created in response to Facebook founder Mark Zuckerberg’s desires for a simple building. “From the start, Mark wanted a space that was unassuming, matter-of-fact, and cost effective,” says Gehry.

Related: Frank Gehry’s Origami-Like Biomuseo Opens in Panama City

In contrast to the subdued exterior, the interior is more vibrant and expressive. In celebration of MPK 20’s completion, Facebook invited high-profile photographers on Instagram, the photo-sharing service owned by Facebook, to take photographs of the interior open-plan workspace, essentially a single massive room (devoid of cubicles) for the company’s 2,800 employees. The walls are covered with colorful sprawling murals and art installations designed by about fifteen local artists.

+ Frank Gehry

Via Fast Company, Wired

Lead image via corylander, all other images via Wired unless otherwise stated