Melinda Delst Interior Design, Studio Modderman, Fairphone, Fairphone HQ, office space, Amsterdam, reused materials, locally sourced materials, green renovation

The smartphone manufacturer wanted to create its workspaces as transparent offices built from reused materials. Most of the original structure of the warehouse was preserved, including wooden roof trusses and supporting steel columns. The layout was dotted with freestanding modular components made of wood, which act as meeting rooms offering higher levels of privacy. These boxes also comprise Skype booths and meeting spaces, and were built from reclaimed window frames from the building.

Related: IwamotoScott Transforms 1940s Warehouse Into a Gorgeous Modern Office Space

Old floorboards made from rubberwood were used in other parts of the space, including bleachers on the back of one of the pods. This area acts as an extenuation of the meeting room. Despite the limited budget and tight deadline, the team managed to complete the building in just two and a half months.

+ Melinda Delst Interior Design

+ Studio Modderman

+ Fairphone

Via Dezeen

Photos by James Stokes