Hike apartment, SABO Project, Paris, green renovation, green interiors, herb garden, vertical garden, multifunctional furniture, small spaces, mezzanine, smart spaces

Named Hike, the renovation project included optimization of the existing space. The architects removed all non-load-bearing walls to accommodate a kitchen, bathroom and bedroom on one side and an open space with the living room and dining area on the other side. It also incorporates a mezzanine guest bedroom. Storage for clothes was built into various parts of the small apartment, including a multifunctional wall beneath the mezzanine.

Related: Beautifully Renovated Apartment in Barcelona’s Gothic Quarter by YLAB Architects

Hike apartment, SABO Project, Paris, green renovation, green interiors, herb garden, vertical garden, multifunctional furniture, small spaces, mezzanine, smart spaces

The staircase leading to the mezzanine guest bedroom is also built into the multifunctional wall. The irregular-shaped steps reference the hilly neighborhood of Montmartre. “Living in Montmartre requires a physical commitment that not everybody is willing to make, and getting to this home in particular can sometimes feel like an achievement in itself,” said SABO Project’s founder Alex Delaunay.

+ SABO Project

Via Dezeen

Photos by Alex Delaunay