Casa RM, Portugal, FCC Arquitectura, renovated farmhouse, former farmhouse, stone, stone facade, modern architecture, contemporary architecture, natural light, stone walls, contemporary design,

Sited on a steep slope, Casa RM overlooks sweeping views of the Portuguese city down below. Outdoor balconies and large glazed windows take advantage of those views and bring natural light into a contemporary, mostly white interior. The building’s palette of white walls, glazing, and stone is complemented by red, pre-rusted steel that the architects used for the privacy screens, an outdoor stairway, and garage door.

Related: Flemish Renovation Combines a Modern ‘Rabbit Hole’ Entrance With Rural Tradition

“The new volumes are developed and are born from the ruins,” said the architects to Dezeen. “The new housing is located within these limits, like a loose box.” The upper level comprises an open-plan kitchen and dining space at the southern end of the house, the sleeping quarters, and a living space that opens out onto an outdoor deck and garden. The lower level consists of the garage, laundry, and storage areas.

+ FCC Arquitectura

Via Dezeen

Images via FCC Arquitectura