All the elements of this multi-purpose pavilion in Brazil contribute to its structural stability and the ease of its construction. Brazilian architecture office Apiacás Arquitetos designed the Una Pavilion using standardized elements, achieving a high degree of programmatic flexibility.


Una Pavilion, Apiacás Arquitetos, wooden pavilion, pavilion, Brazil, modular architecture, Sao Paulo, green architecture, rainforest, modules, wood furniture

The pavilion is located in a residential condominium near São Paulo in Brazil. Surrounded by a lush rainforest with a running stream nearby, the building had to be elevated from the ground in order to avoid flooding. Metal connections were used to assemble the wooden elements, including large pivot doors that make up the facade.

Una Pavilion, Apiacás Arquitetos, wooden pavilion, pavilion, Brazil, modular architecture, Sao Paulo, green architecture, rainforest, modules, wood furniture

Related: Ecocentric cantilevered home was designed to conform to the sloping Brazilian landscape

Interspersed wooden slats facilitate a visual connection to the forest, while protecting the interior from excessive sun and rainfall. The minimalist wood furniture follows the constructive logic based on simplicity.

+ Apiacás Arquitetos

Via Plataforma Arquitectura

Photos by Leonardo Finotti