jackson clements burrows, golden crust bakery, green home, green design, refurbished home, eco design, sustainable design, golden crust, renovation, adaptive reuse

Much of the exterior brickwork was left intact – including the original painted Golden Crust Bakery signage. Inside, however, the rooms are airy and modern with white walls and minimalist furniture that allow the historic details of the building to shine through. Several of the glass walls open up almost completely, creating valuable indoor/outdoor space.

In order to unite the two primary buildings that make up the home, JCB inserted a new bridge between the two. An architectural statement in and of itself, the bridge corridor is composed of wooden slats that allow for natural light and ventilation. The newly created space is so pleasant that it can even be used as a social area with seating and views of the grounds.

+ Jackson Clements Burrows