- Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building - http://inhabitat.com -

Former Golden Crust Bakery Renovated into a Delicious New Living Space

Posted By Yuka Yoneda On June 14, 2011 @ 8:43 am In Architecture,carousel showcase,Design,Gallery,Green Interiors,Green renovation,Innovation,Recycled Materials | No Comments

jackson clements burrows, golden crust bakery, green home, green design, refurbished home, eco design, sustainable design, golden crust, renovation, adaptive reuse

Much of the exterior brickwork was left intact – including the original painted Golden Crust Bakery signage. Inside, however, the rooms are airy and modern with white walls and minimalist furniture [1] that allow the historic details of the building to shine through. Several of the glass walls open up almost completely, creating valuable indoor/outdoor space.

In order to unite the two primary buildings that make up the home, JCB [2] inserted a new bridge between the two. An architectural statement in and of itself, the bridge corridor is composed of wooden slats that allow for natural light [3] and ventilation. The newly created space is so pleasant that it can even be used as a social area with seating and views of the grounds.

+ Jackson Clements Burrows [2]

Article printed from Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building: http://inhabitat.com

URL to article: http://inhabitat.com/former-golden-crust-bakery-renovated-into-a-delicious-new-living-space/

URLs in this post:

[1] furniture: http://inhabitat.com/interiors/

[2] JCB: http://www.jcba.com.au/

[3] natural light: http://inhabitat.com/daylighting

Copyright © 2011 Inhabitat Local - New York. All rights reserved.