A former Panasonic factory building in China has been renovated to house a striking new events space for local entrepreneurs and multinational corporations. The combination of concrete, wood, polycarbonate, glass and steel is designed to highlight the technological nature of the space. Architecture firm LATITUDE designed the project, named MeePark, for China’s leading communications company, BlueFocus Communication Group.


MeePark, BlueFocus Communication Group, events space, LATITUDE, renovated factory, China, multi-use space, green architecture, green renovation, industrial building, double-height space, LED screen

The company was looking to develop a series of venues across Mainland China and settled their main headquarters in a recently renovated former Panasonic complex. The 700-square-meter industrial building chosen to become a multi-use space was renovated to host events for a diverse group of clients, ranging from local entrepreneurs and SME’s to multinational corporations such as PepsiCo and Volkswagen.

Related: Former Lima Bean Factory Turned into a Collaborative Workspace in Irvine

MeePark, BlueFocus Communication Group, events space, LATITUDE, renovated factory, China, multi-use space, green architecture, green renovation, industrial building, double-height space, LED screen

The entire building is split into two main zones: the food and beverage service area is located in the north, while the events zone lies in the south-facing section. A casual dining area is located on the second floor. The double-height events zone features original trusses, which have been left exposed, and a large LED screen descends from the ceiling.

+ LATITUDE

Photos by Hector Peinador