green design, eco design, sustainable design, Fondation Louis Vuitton, Frank Gehry, Jardin d'Acclimatation, Paris, Bois de Boulogne

The undulating structure is made up of 3,600 panels of glass, which in turn make up giant overlapping “sails.” The angles of each sail will allow natural light inside while also protecting from direct sun and diverting rain water during the rainy season. The upper floors of each section will be capped with terraces that give sprawling views of the 19th Century Bois de Boulogne park.

Related: Frank Gehry and Foster & Partners Unveil Designs for Battersea Power Station

Inside, the new structure will house 11 exhibition galleries for a permanent collection of contemporary art. Rotating temporary exhibitions and artist commissions will change up the program, and a 350-seat auditorium will welcome live performances and lectures. The space will also have meeting and event spaces, as well as room for educational programming.

The arts center and surrounding gardens are slated to open to the public on 27 October, 2014. The first exhibition will showcase Gehry’s design and the architecture of the building, which will coincide with the nearby Centre Pompidou’s exhibition of Gehry’s work.

+ Frank Gehry Studio

Via Dezeen