Lucy Wang

Fujiwarramuro Architects Squeeze Skinny Light-filled Nada House into Tiny Lot in Japan

by , 03/19/14

Fujiwarramuro Architects, house in nada, nada house, nada, kobe, japanese architecture, micro house, skinny house, tiny urban lot, narrow house, column of light, minimalist, narrow home

Clad in timber, Fujiwarramuro Architectsskinny house rises high above its neighbors in the residential area of the crowded Nada district. The front door is recessed within the large garage opening that takes up the front half of the building. The communal spaces including the living room, dining room and kitchen, are located on the second floor, while the kid’s bedroom and master bedroom are situated one floor above. A ladder provides access to the roof from a loft space in the master bedroom.

Related: Jakub Szczesny’s Keret House is the World’s Narrowest Building

A column of light filters through the center of the house, passing through slatted openings carved into the floors and furniture. The white walls, tall ceilings, and large gaps successfully create an illusion of space in the narrow house. A simple color palette of wood and white complete the minimalist and contemporary appearance. Stairs are located at the rear of the house.

+ Fujiwarramuro Architects

Via ArchDaily

Images via Fujiwarramuro Architects

Related: Fujiwaramuro Architects’ House in Hanoura is Surrounded by Artificial Hills and Breezy Rice Fields

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >