Ecole Polytechnique learning center, Sou Fujimoto Architects, Manal Rachdi OXO Architects, Nicolas Laisné Associates, learning center, glass facade, atrium, indoor graden, green spaces, green architecture, informal spaces

The Learning Center features a large atrium populated with plants. Instead of conforming to typological stereotypes, the architects opted for a space that looks and feels more like an indoor garden. A series of walkways and staircases form several informal spaces that replace corridors usually found in school and institute design. Platforms function as improvised amphitheaters and offer surprising views of both the atrium and the outside. The 10,000-square-meter building will accommodate 150 staffers and 2,000 students who will engage in collaborative projects and discussions.

Ecole Polytechnique learning center, Sou Fujimoto Architects, Manal Rachdi OXO Architects, Nicolas Laisné Associates, learning center, glass facade, atrium, indoor graden, green spaces, green architecture, informal spaces

Related: Teton County Children’s Learning Center Brings Sustainable Design to Jackson, Wyoming

The glass facade opens to the west and offers views of the public space covered with lawns. This accentuates the building’s ambition to become an open space that, instead of concealing, reveals the activities taking place behind its transparent walls.

+ Sou Fujimoto Architects

+ Manal Rachdi OXO Architects

+ Nicolas Laisné Associates

Via Archdaily