Kortknie Stuhlmacher Architecten, BikvanderPol, House No. 19, Utrecht, Netherlands, Leidsche Rijn, softwood, artists studio, multifunctional space, mobile artists studio, wood studio, drawbridge door, steel frame, skylights

Built for practicality and durability rather than ease of mobility and aesthetics, House No. 19’s rectangular volume is painted black to recede into the background. The wood-clad interior can be subdivided into a variety of spaces such as a hotel room, art studio, and meeting place. Skylights and large drawbridge doors open up to the landscape to let in natural light.

Related: Modern Music Studio Built With Recycled Plastic Planks

The timber-and-steel structure was constructed on site in the span of just a few days. The wood panels are covered with thermal insulation and a laminated timber rain screen. Artists can also expand the footprint of the structure by opening up the large shutter-like doors and turning them into outdoor terraces.

+ Kortknie Stuhlmacher Architecten

+ BikvanderPol

Images via Kortknie Stuhlmacher Architecten