house vdv, ghent, untreated copper, copper cladding, copper-clad, Graux & Baeyens Architecten, oxidation, monochromatic color palette, glass facade, gable ends,

Topped by a typical pitched roof, the architects gave the dwelling a contemporary edge by introducing triangular cutaways into the irregularly shaped volume. Broken up by large glass facades, the geometric form is strategically angled and placed to take advantage of views into the surrounding woods and historic castle wall. The reflections of trees in the glass facades combined with the untreated copper cladding’s beautiful oxidation process achieve a sense of “poetic impermanence”.

Conceived as a pavilion, the structure’s two identical facades make it seem as though the house has neither a front nor rear. In contrast to its richly colored exterior cladding, the interior features a largely monochromatic color palette including bone-white walls and marble flooring.

+ Graux & Baeyens Architecten

Via Dezeen