Gallery: Golfers Can Tee Off from Wingårdh Architects’ Green-Roofed Clu...

 
The architect’s initial intention was to have the sunscreens acting as the tee area's fence, but unfortunately the idea didn't go through.

Wingårdh Architects tells Inhabitat that they were inspired by the earth-sheltered projects by Emilio Ambasz, partially digging into an existing hill. The folded glass façade has 36 corners and rises from seven centimeters to seven meters high. The roof’s sunscreen plays an important role, defining the building’s upper limit while filtering the sun.

The architect’s initial intention was to have the sunscreens acting as the tee area’s fence, keeping golfers away from the edge, but unfortunately the idea didn’t go through and standard methods were chosen instead. The clubhouse‘s interiors feature local limestone with a subtle red tint, and visitors enjoy stunning views of a nearby birch forest and golf courses. The building also features an indoor swimming pool beneath the green roof, giving tired golfers a place to relax after a long day on the links.

+ Wingårdh Architects

Photo @ Son Lindman / Thomas Yeh / Stefan Hallberg

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home